Att bo i hus på landet

Bo på landet

Parasoll från. Hillerstorp

- Posted in Trädgård by

Dags att köpa ett parasoll

Det blev en varm sommar i år, våren kom sent men när den väl satte igång så blev det varmt och gott ute.

I år, precis som förra året, så spenderade många sin semester hemma då det fortfarande är en hel del restriktioner när det kommer till att resa utomlands på grund av covid.

Jag misstänker att det kommer att bli så även nästa år för det verkar tyvärr inte som att covid kommer att försvinna snart utan det verkar som att viruset hänger kvar och kommer i nya varianter hela tiden.

Hur som helst, jag funderar starkt på att införskaffa mig ett parasoll att ha på uteplatsen i trädgården till nästa år. Ett parasoll skyddar bra mot gassande sol men även mot lättare duggregn vilket gör att man kan sitta ute lite mer och oftare än om man inte har det.

Eftersom jag vill ha ett parasoll som håller ett par år (är inget stort fan av att köpa billiga saker som går sönder efter en kort tid) så har jag letat på nätet efter en tillverkare som vet vad de gör.

Jag googlade mig fram till Hillerstorps hemsida och det är ju ett fint gammalt svenskt företag som tillverkat utemöbler i över 100 år typ. De borde med andra ord veta hur man bygger möbler som håller för det svenska klimatet tänker jag.

De har ett stort utbud av parasoller på sin hemsida och jag funderar på att köpa en som är 300 cm stor och är svart, det tycker jag ser snyggt ut.

Det går att beställa direkt från deras hemsida så jag tror att jag kommer att göra det, de har ju en massa återförsäljare men man vet ju inte om de har just den produkten inne på lager och då kan man ju beställa direkt från tillverkaren tänker jag.

Tjäna pengar till fotbollslaget

- Posted in Fritid by

Min son har sålt produkter och tjänat pengar till laget

Idrottsföreningar har sällan en obegränsad kassa och det är många saker man kan lägga pengar på.

Min son spelar fotboll i ett lokalt fotbollslag. Det är alltid någonting de behöver pengar till. De åker på fotbollscuper, de vill åka på träningsläger, de ska ha nya fotbollsskor och så vidare.

Nu senast så hade de fått för sig att de vill ha nya träningsställ så de kan träna utomhus även under hösten och delar av vintern.

Som förälder så ser jag naturligtvis positivt på att de rör på sig och får frisk luft och motion men att hela tiden lägga ut pengar är mindre kul.

Som tur är så var jag inte den enda föräldern som tyckte att det går åt mycket pengar.

Vi kom därför fram till att den här gången så får nog ungdomarna själva engagera sig lite grann i att få in pengar till lagets kassa.

Sagt och gjort, några av föräldrarna började söka online efter saker som de kan sälja för att själva tjäna pengar till laget.

Det finns flera olika aktörer på marknaden som erbjuder olika typer av produkter som lag och föreningar kan sälja.

Vissa säljer bakverk, andra kaffe eller korvar och en del säljer kläder och liknande.

Det viktiga för oss var att det skulle vara lätt att sälja, alltså att många har behov av produkterna, samt att ungdomarna skulle få behålla en så stor del av pengarna från försäljningen som möjligt.

Efter att ha utvärderat alternativen så landade vi till slut i att de skulle sälja produkter från ett företag som heter Gutz. De säljer kläder, underkläder och textilier. Vi tänkte att strumpor, kalsonger, trosor och t-shirts är något som alla använder och behöver.

En annan sak som gjorde att vi valde Gutz är att de lät ungdomarna behålla en större del av försäljningen själva jämfört med de andra företagen.

Nu har våra killar varit igång med att tjäna pengar till laget en vecka ungefär och det har fungerat ganska bra. Min son bad mig ta med beställningskatalogen till jobbet och kolla ifall någon av mina kollegor behövde underkläder och jag misstänker att jag inte är den enda föräldern som har behövt göra detta.

Hur som helst, det verkar som att det fungerar bra och förhoppningsvis kommer de pengarna de får in att åtminstone täcka en del av kostnaderna för de nya träningsställen de vill ha.

tjäna pengar till fotbollslaget

Ska köpa nya loungemöbler inför nästa säsong

När man har turen (som vi har) att ha ett hus med en uteplats på baksidan av tomten så vill man naturligtvis nyttja den så ofta som det går.

Vi har (eller ja, min sambo har) lagt ett trädäck på baksidan av huset där vi har en nedsänkt bubbelpool samt en liten bastustuga som är ny för i år.

Vi försöker helt enkelt skapa vår egen lilla oas eller SPA-avdelning på tomten. Vilket väl har varit ett lyckokast nu när Covid-19 har gjort det svårt (omöjligt) att åka utomlands på semester.

Eftersom uteplatsen är stället där vi kan slappna och ladda batterierna så är det viktigt för mig att det ser fint ut och att möblerna är av god kvalité, är bekväma och, ja, ser bra ut. Jag vill bli glad när jag går ut och ser vår uteplats och den glädjen hade jag inte känt om det hade stått fula möbler där ute kan jag säga.

Att äga ett hus är dyrt, att bygga en uteplats med trädäck, spa-bad och bastu är dyrt men något som vi har råd med och då vill jag inte börja snåla på loungemöblerna och köpa några kinatillverkade budgetmöbler från Jula. Har vi tagit alla dessa kostnader fram till nu så vill jag att vi går hela vägen och även lägger lite pengar på snygga och bra möbler.

Jag har kollat runt en hel del på loungemöbler på nätet och det finns många som säljer möbler och det finns många märken att välja bland.

Eftersom vi bor i Sverige och inte har samma klimat som nere i södra Europa så var det viktigt för mig att välja möbler från någon som förstår sig på det svenska klimatet och som bygger loungemöbler som klarar av det svenska klimatet.

Detta gjorde att vi till slut bestämde oss för att köpa våra loungemöbler från Hillerstorp.

Vi kommer att beställa en paviljong (vi bor i Sverige och det regnar en hel del) så att vi kan nyttja vår uteplats även om det regnar lite. Sen kommer vi även att beställa två solsängar, ett matbord samt fyra stolar.Vi kommer också att köpa en soffgrupp med en fåtölj och tillhörande bord som vi ska ha lite närmare bastustugan. Det kan vara trevligt att kunna sitta på lite olika platser tänkte jag.

Nu är det bara att vänta in nästa vår och sommar och sen så är det utehäng som gäller här hemma.

Loungemöbler i aluminium

Funderar på vad det kostar att bygga pool

Nu börjar poolsäsongen gå över för det här året. Så frågan är om mina tankar att köpa en pool kanske ligger lite fel i tiden, jag kanske är för sent ute?

Jag har länge drömt om att bygga en pool men frågan är vad det kostar.

Jag antar att det många svar på den frågan beroende på vad man vill ha och vilka förutsättningar man har på tomten.

Jag vet ju att bygga en pool är en stor kostnad. Men frågan är hur mycket det skulle kosta med allting inräknat.

Varför funderar jag då på att bygga pool?

Jo. för vi människor mår bra av att vara nära vatten, det är därför hus med havsutsikt är dyrare än hus utan detta. Jag tror att detta är något som ligger i vårt DNA, tillgång till vatten är en förutsättning för att vi ska överleva.

Om man då har en pool att titta ut över från huset så kommer det att skapa en bra känsla tror jag.

Och med en pool hemma så minskar behovet av att åka på badsemester.

Men, frågan kvarstår dock, vad kostar det egentligen att bygga en pool?

Som tur är hittade jag en bra sida på nätet som går igenom exakt vilka kostnader det finns när man ska bygga en pool. Sidan går igenom vilka olika typer av pooler det finns och vad de kostar, vilka tillbehör man behöver, och vad installationen kan gå på.

Faktum är att jag fick svar på det mesta på den sidan så om du också funderar på vad det skulle kosta att bygga en pool så kan jag rekommendera dig att besöka den sidan.

Ekamant - Abrasives

- Posted in Hus och hem by

High quality abrasives

I love to build and create things, I enjoy building almost anything, it does not matter whether it is bigger items such as a bookshelf or smaller items like a picture frame. I find it really relaxing to work with my hands and to put all my focus on the thing I am creating. I have gotten pretty good at it so lately I have even gotten a few requests from people I know to build things for them. Since this started to happen more and more I have found that it is even more important to use materials and tools of high quality. I am a bit of a perfectionist and I could never sell something I was not completely happy and satisfied with. I have started to invest in both better materials and tools, the only thing I have had a problem finding is high quality abrasives. The ones I have tried earlier were not rough enough and did not last me very long. After some research I found a company that has over 90 years of experience in the business. It seems like their abrasives are of high quality so I ordered a couple of different abrasives to try them out. I have high hopes for them and I really look forward to try out all of the different abrasives when they come.

Sydpumpen - Solpaneler Falkenberg

- Posted in Hus och hem by

Solpaneler i Falkenberg - Ett bättre alternativ för både miljön och min plånbok

De senaste åren har jag börjat inse vikten av att ta ett större miljöansvar och jag har därför börjat göra en del förändringar. Jag har bland annat börjat källsortera, köpa det miljövänliga alternativet om ett sådant finns, samt köpt en elbil och sålt min gamla som gick på diesel. Men något jag har velat göra ett bra tag är att investera i solpaneler, både då det är ett miljövänligt alternativ, men även då det är ett kostnadseffektivt alternativ. En så kallad win-win! Jag har kikat runt efter företag som installerar solpaneler i Falkenberg, där jag bor, och lyckades hitta ett företag som heter Sydpumpen och verkar vara mycket kompetent då de har över 30 års erfarenhet.

När jag väl har installerat mina solpaneler i Falkenberg blir jag självförsörjande tillverkare av elenergi och jag slipper dessutom oroa mig för mina framtida elkostnader. Utöver detta kommer jag även kunna sälja den potentiella överskottsenergin som solpanelerna producerar till elbolaget. Jag ser verkligen fram emot att installera mina solpaneler i Falkenberg och se hur stor prisskillnad det kommer bli.

Solpaneler är både miljövänligt och prisvänligt

Energitjänst - Bergvärme Malmö

- Posted in Hus och hem by

Bergvärme i Malmö - vår lösning på våra höga värmekostnader

Jag har länge funderat på en lösning till våra höga värmekostnader, jag har jämfört olika alternativ och läst på om alla olika som finns. Slutligen kom jag fram till att bergvärme är det bästa alternativet för oss och vårt hus. Markvärme utnyttjar den solenergi som har lagrats i berg, jord, grundvatten eller sjö, och detta är vad som är känt som bergvärme. När vi har installerat vår bergvärme i Malmö kan vi spara upp till 80 % på våra värmekostnader.

Efter att jag väl hade bestämt mig för vilken typ av uppvärmning vi ska använda oss av kollade jag noga igenom de företag som erbjuder installering av bergvärme i Malmö. Slutligen föll valet på Energitjänst som har över 20 år i branschen, vilket så klart känns betryggande för mig. De utlovar hög kompetens och trygga lösningar för ens värmebehov så jag har höga förväntningar på dem när de ska installera vår bergvärme i Malmö. Investera i bergvärme i Malmö för lägre värmekostnader

Vi ska riva ett hus i Falkenberg

- Posted in Renovering by

Ska riva ett hus i Falkenberg

För de flesta människor så byter man kanske boende ett par gånger under livet och flyttar in i ett hus kanske en eller två gånger. Men, hur ofta river de flesta ett hus?

Jag skulle gissa på att det är sällan någon för uppleva att riva ett hus men jag är numera en av dessa människor.

Jag och min sambo köpte ett hus som var vanvårdat och eftersatt. Tanken var aldrig att vi skulle renovera upp det utan istället bygga nytt.

Anledningen till att vi köpte huset var egentligen tomten, det ligger bra till i Falkenberg och är nära havet.

Då huset var i riktigt dåligt skick så fick vi det ganska billigt, åtminstone om man jämför med vad huspriserna ligger på i dagsläget.

Efter att köpet var klart så kontaktade vi en rivningsfirma som skulle sköta själva rivningen av huset åt oss.

Företaget som hjälpte oss att riva huset i Falkenberg tog hand om allt, både själva rivningen samt bortforslingen av allt rivningsmaterial.

Det var fascinerande att titta på när de rev huset, fascinerande och lite konstigt. Vår plan var ju redan från början att riva huset men det kändes ändå lite konstigt att se på när de rev ett hus som vi precis köpt.

Efter att rivningen var klar så var det dags för byggföretaget att komma och påbörja bygget av vårt nya hus. Vi kommer att bygga ett hus i modern design med träfasad och huset kommer att vara energieffektivt.

Inflyttningen beräknas till februari nästa år men beror lite på hur vintern blir. Blir det en riktig vargavinter så går det inte att jobba ute hela tiden och då kan det ta längre tid att bygga klart.

Det kommer att bli riktigt trevligt att flytta in i ett nybyggt hus där man får skapa sitt eget boende från grunden.

Riva hus i Falkenberg