Att bo i hus på landet

Bo på landet

Handdukstorkar

- Posted in Hus och hem by

Handdukstorkar - funktionella med lyxkänsla

Badrummet som blev en uppskattad oas tillika relaxavdelning för hela familjen var färdigrenoverad till bästa standarden. Hela designkonceptet togs fram med resten av vår nyrenoverade villa som underlag. Husets hjärta (köket) fick hög konkurrens med detta underbara badrum som ger det lugn man behöver, vardag som helg.

Alla inredningsdetaljer och smarta funktioner var på plats inklusive ett stilrent fristående badkar som man enkelt kan ta sig runt vilket verkligen förenklar när man som förälder till badande kids skall hjälpa till. Dessutom är det en lyxig känsla att karet står en bit ut i rummet. Vi skapade helheten med speglar (de skall vara runda enligt dagens trend), dold dimbar belysning, smarta förvaringslösningar, kakel och klinker, handtag, kranar och stilren wc-stol samt några sköna fåtöljer i att chilla.

När allt var klart skaffade vi vackra gröna växter, doftpinnar och handdukar, badhanddukar och badrockar med matchande badtofflor i mjukaste frotté. Dessa fick även fungera som färgklickar som höjde badrummets totala feel.

Fast något saknades. För när allt relaxande var klart skapade blöta handdukar en tråkig syn. Vi hade krokar för dessa men det var inte snyggt, tyvärr. Dessutom förblev de rätt fuktiga ett bra tag i denna fuktiga miljö och även med bra ventilation så tog det tid för dem att torka.

Vad att göra? Vi skaffade en handdukstork!

Vi kontaktade en mycket bra leverantör av bland annat handdukstorkar och i deras egenskap som experter på området hjälpte de oss till rätt handdukstork. Inte visste vi att där var rätt mycket att ta med i beaktning INNAN man köper en handdukstork. Man ska fundera på stil, form och design. Storlek och funktion är också viktiga punkter samt inte minst hur man skall driva den; vattendrift, eldrift eller kombidrift. Vi fick all hjälp vi behövde och det var så bra, för handdukstorken fungerar även som ett element och hjälper med själva klimatet i badrummet samtidigt som man får varma, goa TORRA handdukar på ett kick. Man ska bara komma ihåg att se till att där finns bra med utrymmet mellan handdukarna som man hänger upp så att luften kan cirkulera fritt - för det är den varma luften som handdukstorken skapar som faktiskt torkar handdukar, badlakan och badrockar (och annat som kanske behöver torkas spontant).

Själva installationen är viktig och det krävs en behörig installatör för att det skall bli rätt och säkert, oavsett om man driver handdukstorken med vatten eller el. Tillbehör krävs och hantverkare uppskattar verkligen att man har förberett allt och har rätt material för dem när de kommer för att installera och montera. Det sparar tid och tid, som vi vet, är pengar.

Leverantören hjälpte oss med allt och totala upplevelsen var kanon. Vårt underbara badrum är nu helt komplett och lyxkänslan total. Vi rekommenderar verkligen en handdukstork - snyggt och funktionellt för hela familjen.

handdukstorkar av kvalitet

Avlopp Östhammar

- Posted in Hus och hem by

Tips för er som behöver se över ert avlopp i Östhammar

Vi bor i vackra Östhammar där vi för ett tag sedan köpte vårt älskade hus, en äldre villa som vi nu rustar upp och gör till vårt hem. Lyckan är stor, fast det innebär också många småprojekt att hantera i form av renovering och reparation (ja, även större naturligtvis, det är ju trots allt en gammal kåk) och som vanligt tar man itu med det som syns först. Nytt badrum och gästtoalett stod högt på vår gedigna to-do lista. Vi fick det goda rådet att vi behövde anlita ett bra företag som jobbar med avlopp i Östhammar för att se över avloppet som var rätt gammalt. Avlopp och rördragningar är ju inget man ser med blotta ögat men ack så viktigt för helheten och hållbarheten in i framtiden.

Helheten vid avloppsarbeten Vi fick kontakt med ett väletablerat gräv- och schaktföretag som jobbar med avlopp, grävning, schaktning, markarbeten och transporter vilket var bra för deras tjänster innebär att efter avloppsjobbet så kan vi kan få hjälp med nästa års drömprojekt, ny pool! De var snabbt på plats efter vår första telefonkontakt och de höll verkligen sitt ord om att de skulle ta helhetsansvar för hela projektet, från möte hemma hos oss där de utförde noga kontroller, tog reda på våra behov och framtida planer så att de kunde ge oss rätt råd och därefter fick vi offert. På vår förfrågan om referenser fick vi kontakt med några av deras kunder som var supernöjda. När vi hade rustat oss med all information som behövdes bestämde vi oss och anlitade dem. De levererade som önskat och vi är supernöjda vi också.

Om någon undrar över sitt avlopp så tipsar vi att anlita dem. De ser över slamskiljare, efterreningen, avloppets dimensioner, hjälper med giltigt tillstånd för avloppet, de kollar hur avloppsvattnet leds med mycket mera. Där finns särskilda regler för enskilda avlopp som installerades före 1987 också, så ja, att anlita ett professionellt företag som kan allt om avlopp är verkligen att rekommendera, ja ett måste. Väl investerat och när det är klart så kan man med sinnesro fortsätta med nästa projekt. Pool någon? :)

se över ditt avlopp i östhammar

Trädfällning Östersund

- Posted in Trädgård by

Höststädning i trädgården

Hösten är en härlig tid och jag bara älskar att vara i min trädgård. Vi har en stor rabatt med blommor och buskar och en vacker trädgårdsodling med potatisar och morötter. Det är helt enkelt en stor trädgård med massor av levande ting! Precis bredvid vårt hus har vi vårt hus har vi 3 träd som tyvärr inte längre lever. Det är tre stycken almar som inte längre klarar av att leva som kan riskera att falla på huset ifall det skulle bli storm eller hårda vindar. Dessutom blir det mer ljusinsläpp till vårt vardagsrum som vi gärna skulle uppskatta. Förra året testade vi att beskära trädens kronor med förhoppningar att det kanske skulle växa ut något men det har dessvärre inte hjälpt.

Trädfällning är något vi inte kan göra det, det får en arborist göra. Vi har en fantastiskt arborist som utför trädfällning i östersund som gör både beskärning och trädfällning. Det var de som hjälpte oss förra året. För att beskära ett träd så klättrar en arborist upp i trädet, men säkerhetslinor, och beskär grenar och stammar. På så sätt kan man jobba sig neråt och så hugger man ner trädet när man är på marken. Trädfällning kan vara farligt. Det gäller att ha rätt säkerhetsanordningar så arboristen inte trillar ner och skadar sig. Sedan måste man mäta ut vart trädet faller eftersom vårt hus ligger precis bredvid. Det kan man förhindra genom att beskära trädstammarna på rätt sätt. Då kanske ni undrar vad som händer efter man utfört trädfällning, det ligger ju en massa träd på marken. Det som är så bra med vårt arborist är att de sköter bortforslingen och städar efter sig. Så vi slipper allt det jobbiga! Nu ska jag dricka hallonsaft och fika i solen bland mina blommor och buskar.

Trädfällning östersund

VVS i Falkenberg

- Posted in Hus och hem by

Problem med VVS i Falkenberg löstes bra!

Det var så att vi tyvärr hade problem med VVS och behövde verkligen experthjälp. Man vet att VVS inte är ett område på hemmaplan som man fixar med själv, oavsett hur händig man än må vara. Framförallt för att det mesta (rörledningar mm) är dolda under mark, golv och bakom väggar och skulle något gå fel så vet man oftast inte förrän det är för sent. Då kan det innebära vattenläckage vilket kan leda till mögel och annat otäckt. Dessutom gäller inte försäkringar om reparationsarbeten med VVS och rörarbeten inte är utförda av behöriga rörmokare och VVS-tekniker. Så det var en expert vi letade efter som kunde VVS i Falkenberg och vi hittade den självklara firman.

De har många års erfarenhet av att hjälpa villaägare och företag i Falkenberg med omnejd när problem inom VVS uppstår. De arbetar med allt från mycket gamla installationer till dagsaktuella automatiserade styrningar så bredden och kapaciteten har de helt klart. Utöver deras stora kunskap och expertis inom VVS och rörarbeten så har de stor serviceanda och skapar stort förtroende med bra servicekänsla. De hjälpte oss bra med vår gamla värmepump som sett bättre dagar och installerade en riktigt bra värmepump som automatiskt anpassar sig till vårt och villans värmebehov på vintern och under de varma sommarmånaderna skapar den skön svalka så vårt inomhusklimat har blivit optimerat och energikostnaderna har blivit lägre, även om det fortfarande är rätt dyrt i dessa tider. Summerar man denna investering vilket det är så har vi gjort ett klokt val på kort och lång sikt.

När vi ändå var igång med vår VVS-tekniker så fick vi även hjälp med vattenrening med vattenfilter som renar vårt dricksvatten från föroreningar. De hade olika lösningar beroende på vad problemet är med vattnet och kunde lösa vårt problem vilket också var väldigt bra.

Nu när vi har hittat en bra rörmokare som erbjuder helheten inom VVS service och reparationer så skall vi inom en snar framtid anlita dem för ett annat gediget uppdrag, nämligen att byta ut en gammal vedpanna i vår stuga på landet. Vi har tänkt oss en pelletspanna istället och som vi vet kräver dessa pannor både service och omvårdnad så att de fungerar optimalt och bekymmersfritt och ger bra med värme till en lägre kostnad. Vi rekommenderar verkligen denna firma när det gäller allt inom VVS!

experthjälp med VVS i Falkenberg

Installation av luftvärmepump

- Posted in Hus och hem by

Installera luftvärmepump i min stuga

Har ni en sommarstuga? Jag har en ute i Göteborgs skärgård som jag älskar att fly till närhelst jag hinner. Jag jobbar som författare och kan i princip arbeta vart jag vill. Men jag har två barn och en man, så tillfället måste passa. Vi har precis installerat en luftvärmepump och tänkte dela med mig av min erfarenhet gällande detta.

Vi hittade en jättebra firma i Göteborg vid namn Scanmont som hjälpte oss med detta. De var otroligt proffsiga och snabba. De gjorde först ett hembesök för att se om det fanns bra förutsättningar för en luftvärmepump. Vilket det fanns i vår stuga. Sen berättade dem vart den bästa platsen var för pumpen var. Det ska kunna fördelas på ett bra sätt över stugan. Efter det diskuterade vi vilken sorts luftvärmepump som var bäst för just oss och vår stuga. Vilken kapacitet den behövde ha. Vi beställde värmepumpen och bokade ett återbesök för installationen.

När det sen var dax cirka en vecka senare kom dem och installerade den. Det gick väldigt fort och smidigt måste jag säga. Är imponerad över arbetet! Den sitter perfekt på sin plats, både innedelen och ute delen. Är så behaglig kyla den avger på varma sommardagar.

Men det bästa tycker jag är att man kan sätta på värmen i stugan strax innan man åker dit med mobilen. Då är det varmt och skönt tills när jag eller vi är framme. Innan var man tvungen att frysa ett bra tag innan värmen i stugan hade stigit. Jag som har ett stillasittande jobb satt och huttrade en hel del innan det blev varmt. Nu är det betydligt mycket behagligare och jag kan lättare koncentrera mig på mitt jobb och det jag behöver skriva.

Är så glad över att vi installerade luftvärmepumpen i vår stuga! Väl spenderade pengar. Och så glad över den firman vi hittade som gjorde allt med installationen så smidig och bra!

luftvärmepump installera Göteborg Scanmont