Att bo i hus på landet

Bo på landet

Köksrenoveringar i Halmstad

- Posted in Renovering by

Måttanpassad köksrenovering i Halmstad

Vi har ett hus i Halmstad och har länge varit sugna på att byta eller renovera vårt kök. Vi har varit runt i en massa olika butiker som säljer kök, men inte hittat något som vi verkligen har fastnat för. När det kommer till en renovering som kök vill man vara helt säker på sitt val. Det är mycket pengar man lägger på renovering av just kök och man vill verkligen inte ångra sig.

Vi började fundera på att bygga ett måttanpassat och unikt kök istället. Att anlita ett företag som kan platsbygga vårt kök. Jag hade hört att det inte behövde bli så mycket dyrare. Vi hade ett par vänner som gjort just detta och använt sig av ett bra snickeriföretag i Halmstad för sin köksrenovering där vi bor.

Vi bestämde oss för att kontakta detta snickeriföretag för att se vad de kunde erbjuda och för att se vad det skulle kosta med ett måttanpassat kök byggt av dem. Efter att de varit hemma hos oss bestämde vi oss för att anlita denna firma. De gav ett professionellt och kunnigt intryck. Detta visade sig sedan stämma, det kök de byggde blev helt perfekt! Vi är så nöjda och lyckliga över vårt nya kök. Vi spenderar jättemycket tid där inne och har börjat laga mycket mer mat. Det är så mycket roligare nu.

Alla som kommit hem till oss har gett oss massa komplimanger över vårt kök och undrat över vilka det är som byggt det. Jag tror att de kommer att få mycket jobb nu framöver tack vare detta fantastiska resultat de har åstadkommit i vårt kök. Inte nog med att det blev otroligt bra gjort och fint resultat, de var väldigt noggranna och det kostade inte så värst mycket mer än om man köpt ett färdigt kök. Vi är så glada över att vi tog detta beslutet och anlita denna firman för vår köksrenovering i Halmstad.

Köksrenovering Halmstad Hylte specialsnickeri & lackering AB

Flyttstädning i Ängelholm

- Posted in Hus och hem by

Söker du flyttstädning i Ängelholm?

Efter flera års sökande har jag och min sambo äntligen hittat vårt drömhus! Vi har letat ständigt i flera år. Men aldrig riktigt lyckats hitta något som känns rätt förrän nu. Detta hus vi hittat är centralt beläget i Ängelholm stad. Det har stora sovrum, ett fräscht kök och en fantastisk trädgård där jag vet att våra barn kommer älska att leka hela dagarna. Det ska bli skönt med trädgård där våra barn kan springa runt och leka. Trädgården vi hade i vårt hus i Ängelholm var väldigt liten och man kunde inte göra så mycket där.

Vi flyttar in om 3 veckor och har snart packat ned det mesta i flyttlådor. Vi har dock kommit överens om att boka flyttstädning i Ängelholm, där vårt nuvarande hus är beläget. Vårt hus är stort och det kommer vara alldeles för stressigt och tight med tid för att hinna städa hela huset noggrant. Vi båda har heltidsjobb och det finns ingen chans att vi ska hinna med både jobb, hemmet, barn och allt annat man har att göra.

Både jag och min sambo kände att det var värt att boka flyttstädning i Ängelholm så att vi slipper bekymra oss om att hinna städa allt. Vi lyckades hitta ett företag med bra priser och som verkar duktiga på flyttstädning i Ängelholm och nu har vi bokat dem.

De hade bra recensioner med många nöjda kunder, däribland min mans kollega som hade anlitat dem när han skulle flytta och var riktigt nöjd med deras arbete. Det gör att det känns tryggt och förhoppningsvis kommer de nya ägarna vara nöjda med städningen så att vi sedan slipper åtgärda det.

Hursomhelst så känner jag verkligen att det var värt att boka flyttstädning till vårt hus i Ängelholm då det kommer vara stressigt att flytta ändå, speciellt till en annan stad.

flyttstädning Ängelholm Larssons Allstäd AB

Stensättning i Halmstad

- Posted in Trädgård by

Stensättning till vår entré i Halmstad

Det har blivit dags för att fixa till vår entré till huset. Vi har länge haft detta i åtanke, men man måste prioritera. Det har varit andra saker som varit viktigare som vi har varit tvungna att åtgärda först.

Men nu ska vi äntligen ordna en fin ny entré. Entrén till ett hus säger så mycket, det är ju ändå på framsidan av huset och det första man ser. Det kommer att göra jättemycket på intrycket av huset. Jag hade tänkt mig en gång med stenplattor som leder till vår framtida nya trappa. Kommer att bli underbart fint när det är klart tror jag.

Vi bor i Halmstad och jag försökte att hitta en bra stensättare som fanns här lokalt. Jag hittade till slut en som jag fastnade för och de hade bra kundkommentarer. Jag bokade ett hembesök och de kom inom bara någon dag. Han hade jättemånga bra ideér och tips på vad man kunde göra. Han hade bra och lång erfarenhet av detta kunde man höra. Alltid skönt med kompetent hjälp.

Han gick igenom alla stegen med stensättningen och installationen av trappan. Det är en hel del arbete, men oj vad det kommer att vara värt det. Han visade även bilder på tidigare jobb för lite inspiration och för att visa resultat. Vilka otroligt bra och snygga jobb de utfört tidigare. Vad duktiga stensättare de är på Markfast. De utför alla möjliga markarbeten, stensättningar. stenmurar mm.

Vi bestämde oss för att anlita dem. Allting kändes jättebra med besöket och jag älskade deras bilder på resultaten. De ska komma i slutet av månaden och börja på arbetet med att anlägga vår gång och entrétrappa. Nu måste vi bara komma fram till vilken sorts stenplattor vi vill ha till stensättningen av vår entrégång. Vi har ett mörkgrått hus och funderar på att matcha det med mörkgrå stenplattor. Ska bli så kul när det är klart!

Stensättning Halmstad Markfast AB

Installera luftvärmepump

- Posted in Hus och hem by

Luftvärmepump i garaget

Jag har precis skaffat en luft- luftvärmepump till mitt garage. Jag är otroligt bilintresserad och mekar mycket med mina två sportbilar som jag har i garaget. Det tenderar att bli otroligt varmt på sommaren i garaget där jag har mina bilar. Solen ligger på hela dagen och en fläkt gör verkligen inte jobbet för att kyla ner ytan.

Kom då på att en luftvärmepump hade varit perfekt. Inte bara kyler den ner alla de där varma sommardagarna i garaget, utan värmer ju även på vintern. Vilket gör att jag kan meka även på vintern. Inget min fru kommer att bli jätteglad över förmodligen, men då kanske jag mekar mindre på sommaren och desto mer på vintern istället. Den tanken var inte svår att sälja in till henne.

Jag kollade runt ett tag efter en bra luftvärmepump som hade allt jag sökte. Jag fastnade för Toshibas luftvärmepumpar. Modellen hette Seiya och var liten men effektiv. Perfekt till mitt garage tänkte jag. Vilket visade sig stämma. Den är precis som sagt liten men otroligt effektiv. Designen på den är något jag med är väldigt förtjust i, en snygg modern design. Men det bästa med Toshibas luftvärmepump som jag köpte var att den var så tyst. Jag var rädd för att den skulle låta mycket och att det skulle vara störande när jag var i garaget och mekade. Men icke! Den var överraskande tyst och störde inte alls.

Nu har jag en skönt och lagom varmt garage att arbeta på mina bilar i. Det är så otroligt skönt att jag knappt finner ord för hur mycket bättre det är nu. Jag har blivit mer effektiv och blir inte lika trött av den dåliga luften som där var innan. Till och med mina barn är i garaget och hänger med mig mer sen vi fick luftvärmepumpen installerad. De tycker att den svalkar så skönt och att det är jätteskönt där inne. De har till och med börjat visa intresse för vad jag gör med bilarna. Det är otroligt kul att få visa dem och föra vidare sin kunskap om bilar till sina barn.

Jag är så otroligt glad över att jag tog steget och installerade denna Toshiba luftvärmepump. Värt varenda krona! Garaget har blivit som ett extra rum och samlingsplats för familjen.

Toshiba luftvärmepump Clima Sverige AB