Att bo i hus på landet

Bo på landet

Vi ska riva ett hus i Falkenberg

- Posted in Renovering by

Ska riva ett hus i Falkenberg

För de flesta människor så byter man kanske boende ett par gånger under livet och flyttar in i ett hus kanske en eller två gånger. Men, hur ofta river de flesta ett hus?

Jag skulle gissa på att det är sällan någon för uppleva att riva ett hus men jag är numera en av dessa människor.

Jag och min sambo köpte ett hus som var vanvårdat och eftersatt. Tanken var aldrig att vi skulle renovera upp det utan istället bygga nytt.

Anledningen till att vi köpte huset var egentligen tomten, det ligger bra till i Falkenberg och är nära havet.

Då huset var i riktigt dåligt skick så fick vi det ganska billigt, åtminstone om man jämför med vad huspriserna ligger på i dagsläget.

Efter att köpet var klart så kontaktade vi en rivningsfirma som skulle sköta själva rivningen av huset åt oss.

Företaget som hjälpte oss att riva huset i Falkenberg tog hand om allt, både själva rivningen samt bortforslingen av allt rivningsmaterial.

Det var fascinerande att titta på när de rev huset, fascinerande och lite konstigt. Vår plan var ju redan från början att riva huset men det kändes ändå lite konstigt att se på när de rev ett hus som vi precis köpt.

Efter att rivningen var klar så var det dags för byggföretaget att komma och påbörja bygget av vårt nya hus. Vi kommer att bygga ett hus i modern design med träfasad och huset kommer att vara energieffektivt.

Inflyttningen beräknas till februari nästa år men beror lite på hur vintern blir. Blir det en riktig vargavinter så går det inte att jobba ute hela tiden och då kan det ta längre tid att bygga klart.

Det kommer att bli riktigt trevligt att flytta in i ett nybyggt hus där man får skapa sitt eget boende från grunden.

Riva hus i Falkenberg