Att bo i hus på landet

Bo på landet

Sjötransporter och bergvärme Norrtälje

- Posted in Renovering by

Sjötransporter och bergvärme till vår stuga

Vi bor strax utanför Norrtälje och har en sommarstuga vid kusten. Tänkte renovera denna stugan rejält nu till sommaren. Göra ett rejält ryck för att verkligen få den att bli “vår” och mer energismart. Det är en relativt stor stuga vi har och vi har även funderat på om vi ska vinterbona den. Då vi båda har jobb som man kan sköta hemifrån, hade det varit kul med ett andra ställe man kan kalla sitt hem. Och kanske jobba hemifrån där då och då.

För att få så energisnål el som möjligt, överväger vi att installera bergvärme till stugan. Då det är en väldigt billig och bra energikälla samt miljövänligare vilket är viktigt för mig. Vi kommer att behöva sjötransport till vår stuga och jag började kolla runt efter någon bra firma som vi kan anlita för detta. Hittade en firma som utför både sjötransporter samt borrning för bergvärme vilket var perfekt för oss!

De hette Villabrunnar Jansson AB och var verksamma i Norrtälje, Uppsala län, Norrtälje, skärgården samt närliggande orter. De har en egen färja vilket ju är väldigt smidigt. De hade bergvärmepumpar från Nibe som verkar otroligt bra! Läste att man sänker sin energiförbrukning med upp till 80% med bergvärme. Låter ju toppen! Visst det kostar lite mer än andra värmepumpar, men det är det värt tycker jag. Skönt också att man kan ordna allting genom dom. Så otroligt smidigt! Glad över att jag hittade denna firman.

Ska bli kul att sätta igång med detta projektet. Att få sätta sin egen prägel på vår kära stuga som ligger oss varmt om hjärtat. Kommer att bli mycket jobb, men det är värt det i slutändan. Tänk att få ha ett andra hem, nära vattnet och allt. Känns fantastiskt. Läste även att man kan kyla hemmet med bergvärmepumpen. Kommer att bli perfekt de där varma heta sommardagarna.

Sjötransporter bergvärme Villabrunnar Jansson AB