Att bo i hus på landet

Bo på landet

Markiser

- Posted in Hus och hem by

Vi “tweakade” villan med måttanpassade markiser

Den bästa investeringen vi gjort är att skaffa markiser till villans alla fönster, i alla fall alla de som badar i sol. Det blev en hel del markiser men åh en sådan skillnad det blev både estetiskt och inte minst på inomhusklimatet.

Vi hade mycket att tänka på innan inköpet. Hur skulle de se ut (smälta in med resten av looken eller skapa kontrast), vilka egenskaper vad gäller väder, sol och vind, skulle de vara manuellt styrda eller motoriserade eller helautomatiska, skulle vi välja till extraval såsom infravärme och belysning och inte minst; hur man håller dem rena?

Där finns flera företag som säljer markiser och efter idogt arbete i att leta rätt i form av den sedvanliga vägen genom att fråga släkt, vänner och grannar samt söka på nätet så fann vi dem som vi förstod verkligen kunde sin sak; markiser (och solskydd överlag både inne som ute).

Dessa markiser som de erbjöd är svensktillverkade med hela 3 års garanti. Det skall vara marknadens bästa markiser men även de inser att saker och ting ibland blir fel så erbjuder garanti för största tryggheten. Och håller man sig till deras råd om rengöring och skötselråd så förlänger man livslängden och det blir ekonomiskt hållbart och inte minst, markiserna håller sig fräscha länge och det gillas skarpt.

När allt var klart hade vi en mycket fin investering på plats där det behövdes som mest i form av vita fräscha markiser som matchade resten av villan. Vi valde väv och kulör på markisduk och fick riktigt bra råd av företaget som var snabbt på plats att installera en tid som passade oss (bara det var en härlig upplevelse!) Vi kan styra markiserna med fjärrkontroll och automatiken erbjuder även automatisk styrning när solen står på. Skulle det blåsa känner markiserna av detta och fälls in och på så vis skyddas de och håller längre, ja i många, många år sägs det. Vi är supernöjda med våra markiser och det är svalt och skönt inne utan att det kostar en enda slant i energi i form av AC. Det var väl värt investeringen!

markiser som passar alla fastigheter